Dengar ja suara Peter Cullen(Voice over utk Optimus Prime) pada permulaan crita, aku dh mula tak boleh duduk diam. Dan 15 - 20 minit utama, penonton dah di sajikan dengan aksi perang yang melampau2, (mmg feveret pengarah Michael Bay letup2). Cuma perangnya di sertakan dengan robot. Setelah penantian selama berabad, bagi kami yang membesar pada tahun 80-an.. akhirnya, dia muncul gak. Filem yang amatlah diharapkan oleh peminat untuk ke layar perak sebagai filem sebenar. Transformers. Itu namanya. Familiar tak bagi yang bukan fans?

Aku masih ingat pertama kali aku kenal mesin bernyawa yang boleh transformasi ni. Teruja tak payah cakap la. Treler tukar jadi robot. Time tu kira Transformers dengan Go-Bot ja yang buat robot transformasi kenderaan. Tapi Transformers lebih menyerlah.

Filem ni, emm.. apa yang nk di komen, penuh aksi, komedi, soundtrack best, macam2 la. Tapi aku still rasa lack kat something. Feel transformer tu cam kurang. But Still worth watching. CGI diorang memang betul2 mengagumkan. Tengok waktu diorang transformasi dlm keadaan cepat. Kagum. Salah satu scene yang buat aku kagum, waktu pertama kali logo Autobots muncul kat stering kereta BumbleBee, satu pawagam teruja. Especially Fans yang betul2 nk tengok Transformers ke layar perak. Dengan Peter Cullen, suara asal Optimus Prime sanggup gunakan suara dia lagi untuk filem ni.

Senang cakap, untuk fans transformers, korang suka ke tidak perubahan robot or apa2 dalam filem ni, tengok je. Kalau rasa diri tu diehard fans. Arghh.. korang semua pegi tengok ja la. Jangan komplen.

Autobots !!!.. Transform and roll out !!!

+ Listen back to old song - 'The touch' by Stan Bush and 'Transformers Theme' by The Lion (Transformers Animation Movie Soundtrack)


Read Users' Comments ( 2 )


Am i that selfish? can i be selfish? im asking her over and over again. As i told her whats really inside me.. she forgive me. And i can see a couple of tears drop from her eyes. I realize, shes touched. So am i. After what happen a couple days before, as i treat her like what im not supposed to, im glad were finally can see each other through eyes and eyes again.

i realize what kind of jerk i am. I made her cry. I hurt her. I always hurt her. Make me realize, am i really the guy who's destined to be with her? am i really capable for her? Is she deserve a worst guy like i am?. Then i start to fully realize how lucky i am. She chose me. She never give up on me, even sometimes i tried to make her hate me so he can realize what kind of person i really am. She always said she dont understand me and how she tried to. But what i really understand, she already know who i am. What kind of person i am. Thats when she makes the choice. She chose me. Over million people out there. God please make her mine.

+ Current listening :- 'Before It's Too Late' by Goo Goo Dolls.


Read Users' Comments ( 0 )

Earthquake


She had an earthquake on her mind
I almost heard her cry out as I left her far behind
and knew the world was crashing down around her

I sink now to the ocean floor
Because I know that we are more
But I've made this mess, I built this fire
Are you still mine?

Cause baby, I'm not alright when you go
I'm not fine, please be all mine
I never want you to go because I am all yours
So please be all mine

She had an earthquake on her mind
Apparently the kind that would bury us alive
By putting all this weight on us forever
I lie here on the ocean floor,
broken castle by the shore
And I made this mess, I built this fire
Are you still mine?

Cause baby, I'm not alright when you go
I'm not fine, please be all mine
I never want you to go because I am all yours
So please be all mine

Let me save us
I've slaughtered us, I've murdered our love
I can taste it,
This blood in my mouth, this knife in my lungs
Have I murdered our love?
Have I murdered our love?

Cause baby, I'm not alright when you go
I'm not fine, yeah please be all mine
I never want you to go because I am all yours
So please be all mine

Cause baby, I'm not alright when you
Baby I'm not alright when you go
Please be all mine
I never want you to go because I am all yours
So please be all mine

Please be all mine, mine

+ Current Listening : 'Earthquake' by TheUsed

Lyric by TheUsed from the song Earthquake


Read Users' Comments ( 0 )

The Kill


Its so sad to begin my space with unhappy story. I like to keep it all alone cause its too embarrassing of me to tell anyone. But i decide to tell and say how scare i am so people will know what a weak man ive become.


Someone i love was hurt accidentally. But as a man of her.. i should comfort her at the time she's really in pain and needed me. But im scared, im scared to know how painful she is and not there to avoid the thing that happen and even take her pain away. im speechless, I cant think at all even a single kind of image. I know ive started to sound emo and undependable. Hoping people to know how weak and chicken i am to face the truth. I know it sounds like a lame kind of thing, but thats who i am. Im so weak.

As she struggling the pain and feel more pain because of my lame act, im drowning with my own 'too-worried' sickness and my own kind of pain. Im sorry. And im sorry for wasting your time to read this rubbish story with a deadly crap grammar from a deadly lame guy.

+ Current Listening Song : 'home' by Daughtry

The Kill is the song title by 30 Seconds To Mars



Read Users' Comments ( 0 )

Chapter One



Blog. Tu la namanya. 2 3 tahun dulu.. aku kenal benda ni yang menjalar kat Malaysia. Mungkin dh lama wujud..(aku ja yang tau benda ni 2 3 tahun lepas..kuno). Dan dalam masa 2 3 tahun tu jugak.. aku belek banyak blog dari luahan hati.. sampai la ke isu semasa. Dan tak dinafikan aku suka certain blog yg menyampaikan info dan kata-kata hati yang betul2 buat aku terima msg tu. Hingga satu hari tu.. kawan2 aku minta aku buatkan blog memandangkan diorang cakap aku bagus dalam penulisan (bagus hapa..). Tapi aku terpaksa refuse sebab aku akui yang aku tak ada bakat lansung dalam menulis. Cerpen darjah 6 pun aku tak penah dapat atas 75. Di sertakan juga dengan topik dan perkara yang aku tak tahu nk sumbat dalam blog ni. Tapi setelah aku disogok dengan milo ais sebanyak 2 cawan, aku pun cuba buka blog aku seniri yang aku tak pasti bila akan berakhir. So here i am.. maaf kalau penulisan aku tak bagus, tah apa2, tak ada sistematik dan lain2 lagi keburukan pada waktu ini dan hari2 yang bakal mendatang. Aku hanya ingin mencari sedikit ruang di dunia blog ni. Sila beri tunjuk ajar. Tegur mana silap dan terima kasih kepada yang sudi beri laluan untuk aku menulis tentang diri aku or mungkin apa yang aku ingin tulis.Cuba mencari angin lain di kala rakan2 cubies aku tengah rancak bermain fotopages.

+ Current Listening Song : 'Smother Me' by The Used

Chapter One is the song title by Lifehouse


Read Users' Comments ( 1 )