Baki wang anda : RM70. Yes, aku paling tak gemar bila resit keluar dari ATM pas draw duit berada bawah kadar RM100. menandakan aku amat sengkek, takleh beli komik, and takleh singgah 7-11 beli coklat or other addicted junk food. Lagi satu fenomena yg tak gemar adalah time menerima text messege dari telecomunication sompany berbunyi : Tempoh kredit anda hampir tamat. Tapi tak lagi. Sebab sekarang text msg tu akan diganti dangan benda yang lebih menyakitkan hati. Bil talipon.

Berbalik pada isu duit yang hampir hilang dari simpanan. Aku agak gusar sebab gaji bulan ni tak masuk. Macam mana nak cover bil this and that, insuran etc. Keja yang aku normally buat x masuk lansung bulan ni. Tapi aku ada amik job komik yang.. urghh.. tertekan nk buat. Sebab masa. And aku brani jamin, tak akan siap mid februari. Dgn status aku yang malas, pressure sana sini, and yes paling ketara, duit takdak. Komitmen lari terus. So buat rakan2 yang dihargai, jangan la jadi macam aku yang 24/7 malas. Tunggu treasure chest jatuh depan mata. Pastu nak kaya dengan cara mudah. Hargailah kerja yang korang buat sekarang. Dan yang paling penting, buat adik2 yang dibelai manja, jangan lah jadi freelancer kalau mental and jasad tak prepare secukupnya. Youre guys might end up stick yourself on the wall.


4 comments:

acituvwxyz said...

disiplin kena kental sly. cewah.. haha

si.trusk said...

bape no akaun ko sly?

Shooke said...

usaha.tangga.kejayaan

motto skola..

ikut je..

usaha ape kamu hasilkan dari titik peluh sendiri..
*bkn peluh jantan teran berak*

tangga. capai cita cita mu ke menara gading.. even kalau leh blaja lagi sampai ke negeri cina..

kejayaan.. sempurnakan hidup kmu dengan kebolehan atau kemahiran diri sendiri..

kamon beb.. ade skill.. gunekan lah..

wa caya samu lu woo

kilap said...

kamon...boleh sly miahahaha