First TAG



1 5 Ciri Wanita/Lelaki Idaman Anda :
a) cinta
b) setia
c) bertudung
d) rajin masak/mengemas/memandu
e) jaga diri

2. 5 Wanita/Lelaki Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :
a) Malas
b) kuat merajuk
c) biadap
d) Pengotor (sorry stan, pow jawapan)
e) degil

3. 5 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang Minati :
a) gembira <-- jawapan punya la tipikal
b) speechless and redundant
c) agak segan
d) tak dak hala tuju
e) Takut (pow jawapan stan lagi)

4. 5 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :
a) tanah suci
b) jepun
c) alexandria
d) paris/london
e) syurga

5. 5 Barangan/Sesuatu Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Dia :
a) ciuman (bila dah sah)
b) cincin
c) tudung
d) baju kurung
e) diri sendiri yang tak ada nilai

6. Tajuk Lagu Yang Akan Anda Nyanyikan Untuk Pasangan Anda..
a) sempurna - andra and the backbone
b) glory of love - peter cefera
c) its your love - gils ofarim
d) ruang rindu - letto
e) lagu kita - aizat

7. Rakan Yang Anda Tag Dan Mahu Mereka Buat tag ini
a) stan (dah buat)
b) Shooke (dah buat)
c) madd
d) jenny
e) acit

p/s : first time di tag. out of date nya aku.


Read Users' Comments ( 2 )

Monster



One time in my life
I lost myself
And you were there by my side
I needed you there
But I didn't know
What I become

Inside, I am a monster
Inside, I'm a disaster
Inside, it's getting colder
But I won't go
Until I say goodbye...

I just couldn't see
All the hidden tears
That you kept crying for me
Now I want you back
But you can't see
How you believe

Inside, I am a monster
Inside, I'm a disaster
Inside, it's getting colder
But I won't go
Until I say goodbye, goodbye, goodbye...

Inside, I am a monster
Inside, I'm a disaster
Inside, I'm still a monster
But I won't go this way
No I won't go this way..
.

------------------------------------------------------
Im sorry. Ive made a mistake, but im too ego and stupid to admitted. Yet im avoiding you like im not supposed to. Im sorry. For the way i am. For the monster ive become.


Read Users' Comments ( 2 )

Wake The Dead



Aku buat lagi. malas update. kali ni lagi teruk. berbulan2. Bila aku start open notepad, jadi numb. Tak tau nk tulis apa. (Because writing isnt my expertise. Yes it is). Jadi bila nak mula balik, mula la banyak benda yang aku dh miss untuk luahkan. Nk mula first paragraph pun jadi kelam seolah-olah lidah kelu. Tapi bila ramai yang mengherdik, 'ada blog tapi tak update.. apa kejadahnya'. So here i am. Back from nowhere memaksa2 diri menulis. Aku takde spesific tajuk untuk diletakkan. So nk cover balik apa yg dah jadi macam tak penting je. So takyah la kot.

Selalunya aku memang takdak idea memandangkan ni bukan proper blog yang ada certain topic utk di bincang or cerita kat umum. Lebih kepada kertas conteng yang takdak hala tuju and sekadar kuis2 guna pensil kemudian masuk tong sampah. Blog ni pun macam ni la agaknya. Tapi kekadang tu terasa bersemangat jugak bila tgk blog kawan2 yang berapi menge'post' topik tetiap mingu, tiap2 hari pun ada, yang sebulan skali pun ada, tp better la dr aku yang dh mcm nak cukup setahun. But bila nak start karang, habis blank. So mcm ni la jadinya blog aku. Labah2 buat komuniti. So untuk rakan2 blog yang rajin update cam stan, shooke, jenny, jiji (btw, tahniah kerana bakal bergelar ibu), teruskan la update blog2 kalian yang sejujurnya menjadi tatapan aku setiap hari bila open pc n sblum buat keja (siyes).

So boiz and galz, slalu2 la buat topik2 hangat kasik aku membara nk update jugak. (membaraaaaa!!!)


Read Users' Comments ( 2 )


Tanggal 29hb, aku kehilangan salah satu benda berharga yang aku baru cadang nk tukar baru. bukan bidadari idaman, tapi henset yang aku kumpul duit gaji selama 3 bulan untuk beli. Samsung E870 aku hilang di telan orang ramai. Tapi yang amat menyedihkan aku, bukanlah si henset itu seniri, tetapi phonebook aku yg dipenuhi nombo2 sahabat2 handai yang antaranya mustahil aku dpt peroleh lagi. Dengan kecewa aku menyumpah seranah mereka yang jumpai henset aku tp takde sifat budiman nak pulangkan balik (even dh yakin, henset kalau jilang, 100% x akan dpt balik).

Jadi, tamatlah riwayat henset aku yang berjasa selama hampir 3 tahun lebih. Kepada yang menjumpainya, moga2 anda akan merana kerna aku dah menyumpah henset tu seperti mana sumpahnya spare part little bast*rd james dean yang membunuh setiap orang yang memilikinya. Ok, time untuk kumpul duit balik, new henset !!

(Henset hilang pun nak cerita kat orang. Poyo punya sly)


Read Users' Comments ( 4 )



Aku tahu sembunyi bukan perkara yang sepatutnya aku buat sekarang. tapi aku masih kalah dengan ego aku sebagai lelaki. Aku tewas dengan diri jahil aku yang terlalu memilih, terlalu meminta. Aku menyesal dengan tindakan aku. Aku terlalu kejam dengan apa yang aku selalu buat. Aku masih malu untuk munculkan diri. Aku teramatlah sedih dengan apa yang telah terjadi.

Dalam diam aku bersuara, 'maafkan aku atas segalanya'. Dalam hampa aku berbisik, 'maafkan aku kerna terlalu meminta'. Dalam gelap aku menangis, 'maafkan aku yang terlalu banyak kelemahannya. Dalam sunyi aku merayu, 'maafkan aku kerna terlalu menyintaimu'.

Aku terlalu rindukan dia.


--------------------------------------------------------

I miss feeling you there by my side
And I miss holding you close in the night
I miss things that we used to do
And I miss you

And I’m sure there are moments when you start to think about me
And I’m sure there are moments when you start to think about me

I’ve been thinking the things that I’ve said
And I’ve seen the reason that you may have left
I hear songs that remind me of you
And I miss you

And I’m sure there are moments when you start to think about me
And I’m sure there are moments when you start to think about me

so you know i still miss you
so im sure you miss me too


Read Users' Comments ( 8 )


'Kamon sly.. bila ko nak update blog ko nih'. Itu la antara puluhan komen yang aku dapat semenjak kali terakhir aku post sesuatu kat blog aku. Aku bukan penulis yang baik. Bukan jugak orang yang gemar menulis. Dan pastinya bukan jenis orang yang pandai cari cerita untuk buat topik. Aku tak tahu apa untuk di tulis. Aku takde idea nk mencoret apa. Walhal setiap hari aku check blog aku. Untuk tengok kalau ia ter update seniri agaknya. AKu mengharapkan satu penulisan yang boleh di terima orang. AKu mencari cerita yang aku boleh kongsi untuk semua dan bukan sekadar cerita yang tak ada nilai untuk orang lain ketahui. Aku mencari cara menulis sesuatu yang lain dari cerita hidup aku yang penuh masalah ni. Tapi aku x jumpa semua tu. Jadi aku minta maaf buat kawan2 yang rasakan aku masih menjaja cerita yang tiada harga and basi untuk kalian. Ini saja yang aku ada. Buat masa ni. Mungkin.

Hidup aku.. masih macam tahun lepas. Masih seorang yang malas. Masih seorang yang ingin kesenangan dunia tanpa usaha. Masih punya impian yang tinggi. Dan masih mencari diri sendiri yang hilang atau mungkin tak pernah dijumpai. Ibu ayah dah mulai pertikai kerjaya aku. Aku mula dihimpit antara menjadi biasa dan luar biasa. Aku cuba untuk terus di tapak mencari rezeki aku yang sekarang ni. Moga2 apa yang aku usahakan x sia-sia.

Hidup kita tak pernah sempurna. Impian dan kehendak tak akan datang tanpa usaha. Dan aku tahu tentang tu tapi masih di telekuk diri aku yang masih lena. Dan aku juga cuba untuk jadi orang yang lebih baik dari diri aku sebelum ni. Aku mahu lebih usaha. Aku nak bangun dari diri lama aku. Aku nak cari matlamat hidup aku. Aku nak keluarga bangga dengan aku. Begitu jugak dengan si dia yang aku cuba elak sejak akhir2 ni. Maafkan aku.

Tentang kesihatan, aku tanak cerita pasal tu. Mungkin kelak. Maafkan aku sebab tak dapat post gambar2 Rantai07 tahun lepas. Dan aku akan usaha untuk kerap update blog ni utk mereka yang tak jemu betandang ke laman muka blog aku yang semakin tampak hambarnya ni. Hidup ni terlalu indah. Cuma ada sedikit kesukaran untuk kita genggam perkara yang kita mahu. Bangunkan aku.

---------------------------------------------

life is beautiful

but it's complicated
we barely make it

we don't need to understand

there are miracles
miracles...



Read Users' Comments ( 0 )