'Kamon sly.. bila ko nak update blog ko nih'. Itu la antara puluhan komen yang aku dapat semenjak kali terakhir aku post sesuatu kat blog aku. Aku bukan penulis yang baik. Bukan jugak orang yang gemar menulis. Dan pastinya bukan jenis orang yang pandai cari cerita untuk buat topik. Aku tak tahu apa untuk di tulis. Aku takde idea nk mencoret apa. Walhal setiap hari aku check blog aku. Untuk tengok kalau ia ter update seniri agaknya. AKu mengharapkan satu penulisan yang boleh di terima orang. AKu mencari cerita yang aku boleh kongsi untuk semua dan bukan sekadar cerita yang tak ada nilai untuk orang lain ketahui. Aku mencari cara menulis sesuatu yang lain dari cerita hidup aku yang penuh masalah ni. Tapi aku x jumpa semua tu. Jadi aku minta maaf buat kawan2 yang rasakan aku masih menjaja cerita yang tiada harga and basi untuk kalian. Ini saja yang aku ada. Buat masa ni. Mungkin.

Hidup aku.. masih macam tahun lepas. Masih seorang yang malas. Masih seorang yang ingin kesenangan dunia tanpa usaha. Masih punya impian yang tinggi. Dan masih mencari diri sendiri yang hilang atau mungkin tak pernah dijumpai. Ibu ayah dah mulai pertikai kerjaya aku. Aku mula dihimpit antara menjadi biasa dan luar biasa. Aku cuba untuk terus di tapak mencari rezeki aku yang sekarang ni. Moga2 apa yang aku usahakan x sia-sia.

Hidup kita tak pernah sempurna. Impian dan kehendak tak akan datang tanpa usaha. Dan aku tahu tentang tu tapi masih di telekuk diri aku yang masih lena. Dan aku juga cuba untuk jadi orang yang lebih baik dari diri aku sebelum ni. Aku mahu lebih usaha. Aku nak bangun dari diri lama aku. Aku nak cari matlamat hidup aku. Aku nak keluarga bangga dengan aku. Begitu jugak dengan si dia yang aku cuba elak sejak akhir2 ni. Maafkan aku.

Tentang kesihatan, aku tanak cerita pasal tu. Mungkin kelak. Maafkan aku sebab tak dapat post gambar2 Rantai07 tahun lepas. Dan aku akan usaha untuk kerap update blog ni utk mereka yang tak jemu betandang ke laman muka blog aku yang semakin tampak hambarnya ni. Hidup ni terlalu indah. Cuma ada sedikit kesukaran untuk kita genggam perkara yang kita mahu. Bangunkan aku.

---------------------------------------------

life is beautiful

but it's complicated
we barely make it

we don't need to understand

there are miracles
miracles...0 comments: