Kaleidoscope



Pada 11 Mac bersamaan hari Rabu haritu, aku keluar dengan seorang sedara and kawan aku pegi menonton WATCHMEN. Filem yang menarik sebab karakteristik superhero nya tak klise. Tapi banyak review cakap cerita tu kurang memuaskan especially fanboys even ia dah kutip banyak keuntungan. Aku x tau nk komen apa since aku x penah baca novel graphic/comic dia and bukan fanboys pun. So bagi aku crita tu dah agak menarik.

Ok aku bukan nak cerita pasal WATCHMEN. Sebelum kami sampai ke destinasi nak tengok WATCHMEN, kami singgah kejap dekat USM (Universiti Sains Malaysia) Penang yang berhampiran, sebab kawan aku study situ and diorang ada event, umm more like an event of student final project course design (sorry aku rojak skit bahasa aku). And dia dah invite aku 2 3 bulan sebelum tu, kalau tak pegi kecik hati pulak. Lagipun kalau nak pegi hari lain, macam biasa la, malas nak drive keluar balik pulau, so alang2. Terus terang aku katakan, aku totally impress dengan keja diorang. Teramat impress. Bukan tak penah pegi tengak event U lain yang tunjuk final project. Cuma yang ni memang buat aku rasa, WOW.. tak sangka student USM bleh buat tahap macam ni. Ye la, nama pun USM, nampak keja2 bekenaan sains ja la. Keja2 diorang dari software/courseware, CD package, product design sampai la ke fine art. Semua aku kagum and teruja.

Aku start masuk, aku dah di impress dengan technology salji yang aku dah lupa nama apa, then dengan project 3d ala hologram en Nurul Anwar, telan air liur aku. Brader ni memang tahap dewa la keja dia. Rasanya terbaik yang aku suka among all. Then dengan courseware/software, cd package web, pastu torchlight censor yang pakai LED.. semua nya best. Projek filem pendek pun best, siap ada panggung seram mini. Product design... urghhh.. nk ja aku beli smua hasil keja diorang. Seriously diorang dah beat furniture IKEA. Aku nak list satu2 memang tak terlist yang mana best. Semua best la. And bahagian fine art pun, pergh, dah macam pegi RANTAi event. Brand, clothline pastu design2 untuk campaign HIV and others, semua semat. Aku tertarik dengan satu keja student ni which is booth last sebelum aku keluar. Dia buat some sort of campaign pasal penyakit yang baru ditemui yang similiar to Leukemia. Too bad aku tak dapat belek keja2 dia, sempat sembang kejap ja. Hope ada source yang aku bleh reach dia. Yes aku berminat dengan kerja dia, bukan owner projek.

Overall, memang tak rugi aku singgah jenguk event ni. Sayangnya, aku terkejar masa sebab nk turn tengok wayang pulak. So tak puas tengok, plus.. aku tak bawak camera !!! T-T. And lagi 1, rasa sayang sebab event ni just run seminggu. Pastu diorang tak buat advertise sangat. Rugi sebab keja2 and product diorang is seriously worth watching. So next year, kalau di invite lagi, aku nak p lagi. And hoping furniture2 yang diorang buat ada jual kat market, aku nak sangatttt. And for all student yang involve, yer guys did a very good job. I really mean it. And thanks to AME sebab invite aku in the first place.

P/S : Ame, Tolong simpan tees aku and hoping bleh reach the girl who did the disease project.



8 comments:

Neronite said...

orait..tee tu dah ada...button pon..cuma yg budak kempen desease tu aku xfollow up lg..mana ntah dia hilang

Anonymous said...

tq 4 coming event kitrg...

about miss alopecia areata tu..
i kenal dia sangat..

mel..kalo hang xjumpa dia hang crik aku..;p-w/p ljr nmdia-

Jiji said...

takde peluang nak pegi tgk wayang dah..

Aidilangelo said...

sygnye xde kemera.. kerna fotomu begitu berharga.. :(

kilap said...

tak ajak aku pon

anwari mahmud said...

ak tak dpt pergi bro..

sem ni sibuk n xdpt travel mane2...

peijan said...

tunggu G.I. Joe plak

asks said...

kat mne bleh tgk foto2 event tu..
teringin sgt nk tgk..